Alpine Barn / EXiT architetti associati

first_img 2010 Year:  Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project Italy Alpine Barn / EXiT architetti associati Alpine Barn / EXiT architetti associatiSave this projectSaveAlpine Barn / EXiT architetti associati Save this picture!© EXiT architetti associati+ 34 Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/75286/alpine-barn-exit-architetti-associati Clipboard CopyAbout this officeEXiT architetti associatiOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSelva di CadoreWoodRefurbishmentHousesItalyPublished on August 30, 2010Cite: “Alpine Barn / EXiT architetti associati” 30 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/75286/alpine-barn-exit-architetti-associati Clipboard “COPY” Projects Photographs:  EXiT architetti associatiText description provided by the architects. In the Italian Alps, barns vary from region to region in their form, materials and structure. In the Cadore which is located in the Dolomites, a UNESCO World Heritage Site, alpine barns are built from wood and stone. The ground floors in such barns were typically used as stables and the upper floors as haylofts. Save this picture!© EXiT architetti associatiRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWe were asked to design the conversion of a barn into a holiday home in Selva di Cadore on behalf of a mountain enthusiast and his family.Save this picture!© EXiT architetti associatiThe starting point was the careful removal of wooden elements and structural joints. After the building had been dismounted, many wooden beams and boards were cleaned and restored whilst others were replaced with treated wood in order to maintain the chromatic continuity of the material before being remounted. From a volumetric perspective, some annexes that limited the original volume were removed and only essential ones were maintained and integrated in a discreet fashion. Save this picture!© EXiT architetti associatiThe new exposed black steel structure respects the modular geometry of the barn and lends itself with the original wooden structure. A few steel beams are covered with wood. The building is totally energy self-sufficient thanks to a photovoltaic system integrated within the roof which is made of larch. It also generates zero emissions thanks to an electric under-floor heating system. Save this picture!© EXiT architetti associatiGreat attention was given to: the selection of materials (larch and fir wood, Dolomia stone, black steel, white rough plaster), their interaction and light entering from the windows. Every ambiance in the house is characterised by an accurate weaving of these five materials that creates a balanced and integrated system in each room.Project gallerySee allShow lessDutch Profiles Video: Rem KoolhaasArticles100 MAJA/ HOUSES: Participation of Estonia at La Biennale di VeneziaArticles Share Photographs Architects: EXiT architetti associati Area Area of this architecture project CopyHouses•Selva di Cadore, Italy Houses “COPY”last_img