Plympton Residence / Contech

first_img “COPY” 2020 Houses Plympton Residence / Contech Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960889/plympton-residence-contech Clipboard Photographs:  David Sievers Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeContechOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsAdelaideOn FacebookAustraliaPublished on April 30, 2021Cite: “Plympton Residence / Contech” 30 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project “COPY”center_img Plympton Residence / ContechSave this projectSavePlympton Residence / Contech ArchDaily Save this picture!© David Sievers+ 18Curated by Hana Abdel Share Photographs Manufacturers: Cosentino, ABI Interiors, Adelaide Timber Cladding, By Living, Gawler Custom Specialist Joinery, Glenelg Glass, Ideal Stone, LJP Masonry, Tile BoutiqueProject Manager:Ben KlingbergArchitect:Andrew Leaney, James PackerSite Supervisor:Tom JessopArchitects:ContechEngineers:Mlei Consulting EngineersCity:AdelaideCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© David SieversRecommended ProductsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsSolarluxSliding Window – CeroWoodTechnowoodPergola SystemsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. Walking past this 1950’s Art Deco home, it’s evident the clients were focused on preserving the character of the existing stone façade.  From the street the building is seemingly understated creating an element of surprise when moving through the existing home. The extension was designed for a growing family who love to entertain, so it was important to create flexible living spaces that are connected to outdoor areas.  Operable steel framed glazed partitions define these transitions, with the cantilevered concrete edge providing a threshold as you step down onto the deck.Save this picture!© David SieversRecycled brick walls form the spine of the extension providing texture to the living and kitchen areas.  Paired with oak finishes, a polished concrete slab and matte black trims, the material palette creates a refined yet warm environment to live in and enjoy. Exposed structural steel beams over the BBQ deck support a floating skillion roof.  The structure has been designed around the idea of an open pavilion that allows the occupants to live while constantly engaging with the backyard and the pool at the northern end of the property.Save this picture!© David SieversThe pool forms a focal point of the design.  From the entrance it draws occupants through the building with a direct line of site over the pool and into the back yard.  When entering the main living space, you are presented with the options to move outside onto the deck or to head downstairs to the basement below.  The basement acts a second living area incorporating a large panoramic window into the pool allowing northern light into the space.  The basement also houses a wine cellar and bathroom with the joinery including a folding queen size bed, allowing the space to transform to create addition accommodation for guests. Save this picture!© David SieversAs you move through to the back yard you start to take in the roof line of the extension and the floating concrete slab over the pool.  The landscaping skilfully shapes the perception of the house and the experience of the spaces within.  With the back yard functioning as an alternative entertaining space with a fire pit and bar area, providing a level of separation from the main pavilion.Save this picture!© David SieversProject gallerySee allShow lessXintiandi Atrium Renovation / AIM ArchitectureSelected ProjectsParking and Intermodal Station / IDOMSelected Projects Share Architects: Contech Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960889/plympton-residence-contech Clipboard CopyHouses, House Interiors•Adelaide, Australia Australialast_img